قهوه فرانسه چیست؟
قهوه فرانسه از جمله قهوههای دمی ست که چون موقع دم کشیدن، آب و قهوه مدت بیشتری در مجاورت هم میمانند، کافئین خوبی دارد. از طرفی قهوه سبکی است و مخصوصا برای وعده صبحانه یک انتخاب خوب است. برای دم کردن این قهوه از وسیلهای بنام فرنچ پرس استفاده میکنیم.
طرز تهیه قهوه فرانسه
مرحله اول: گرم کردن آب
اجازه میدهیم آب جوش بیاید. سپس صبر میکنیم تا آب کمی از دمای جوش سردتر شود. (حدودا 93 درجه سانتیگراد)
مرحله دوم: آماده کردن فرنچ پرس
کمی آب داغ داخل فرنچ پرس ریخته و میچرخانیم تا فرنچ پرس گرم شود. (در نهایت هم آب را تخلیه می کنیم.)
مرحله سوم: آسیاب قهوه
قهوه را به صورت درشت آسیاب میکنیم.
مرحله چهارم: دم کردن قهوه
برای هر فنجان فرنچ کافی حدودا 15 الی 20 گرم پودر قهوه با آسیاب درشت میریزیم. (حدودا ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری)
کمی آب داغ اضافه میکنیم طوری که قهوه خیس بخورد. ۳۰ الی ۴۵ ثانیه صبر میکنیم.
مابقی آب داغ را به صورت چرخشی میریزیم تا فرنچ پرس تا زیر نوار بالای بدنه پر شود. درب فرنچ پرس را بسته، ۳ الی ۴ دقیقه صبر میکنیم.
صافی فرنچ پرس را به آرومی به سمت پایین فشار میدهیم تا قهوه صاف شود. قهوه آماده سرو کردن است.
حجم آب باید به نسبت تعداد فنجان قهوه فرانسهای که میخواهیم آماده کنیم تنظیم شود. مثلا فرنچ پرس ۶۰۰ میلی لیتری برای ۴ فنجان مناسب است. اگر میخواهیم ۲ فنجان قهوه دم کنیم باید فرنچ پرس را تا نصفه پر کنیم.
پودر قهوه مناسب برای فرانسه
معمولا روست قهوه مناسب برای فرانسه ملایم یا به اصطلاح medium roasted است و برخلاف قهوه ترک درشت و شن مانند آسیاب میشود. قهوه فرانسه با استفاده از فرنچ پرس دم میشود. بسیاری از افراد تمایل دارند که قهوه فرانسه را با شیر گرم یا عسل میل کنند که هر فرد بسته به ذائقهاش میتواند آن را به قهوهاش اضافه کند.
روش های مختلف سرو قهوه فرانسه
فرنچ کافی را میتوانیم با طعمدهندههای مختلفی مانند: کاکائو، عسل، دارچین و … سرو کنیم. حجم فنجان سرو قهوه فرانسه معمولا 150 سیسی است.
قهوه فرانسه با پودر کاکائو
پودر کاکائو فواید زیادی از جمله بهبود جریان خون به مغز و قلب دارد و ترکیب آن با قهوه در کنار عطر بینظیرش، سالمترین روش بدون شکر برای طعم دادن به آن است.
برای تهیه دو فنجان قهوه فرانسه با کاکائو، یکدوم قاشق غذاخوری پودر کاکائو را با دو قاشق غذاخوری پودر قهوه مناسب فرانسه ترکیب کرده و آن را داخل فرنچ پرس ریخته و دم میکنیم. نوشیدنی گرم با طعم کاکائو آمادهست!!
قهوه فرانسه با شیر
قهوه فرانسه با شیر یک نوشیدنی خوش طعم است که میتوانیم آن را در مهمانیها و همچنین به عنوان میان وعده سرو کنیم.
برای این کار فرنچ کافی را دم میکنیم.شیر را داغ کرده و داخل فنجان جداگانه میریزیم. فنجان شیر داغ را در کنار ظرف فرنچ پرس قرار داده و برای نوشیدن قهوه به مقدار دلخواه نوشیدنی قهوه و شیر داغ را با هم ترکیب میکنیم.
قهوه فرانسه با عسل
عسل واقعا یک طعمدهنده خوب برای قهوه است. عسل خواص زیادی دارد و معمولاً قهوهنوشها از عسل بهجای شکر استفاده میکنند.
جالب است بدانید بسیاری از متخصین تغذیه به افرادی که قصد کاهش وزن دارند، خوردن عسل بهجای شکر در قهوه را توصیه میکنند که علاوه بر شیرین کردن قهوه، کالری کمتری هم دارد.
فرنچ کافی با طعمدهنده وانیل
وانیل یک طعمدهنده پرکاربرد برای نوشیدنیهای قهوه است. برای افزودن طعم وانیل به قهوه، ابتدا سیروپ یا شربت وانیل را کف فنجون سرو ریخته سپس قهوه را روی آن میریزیم.
قهوه با دارچین
اضافه کردن دارچین به قهوه از جمله بهترین روشها برای طعمدار کردن قهوه صبحگاهی است. برای اینکار بهتر است تکههای دارچین را داخل فرنچ پرس گذاشته و با قهوه دم کنیم تا دارچین درون قهوه داغ تمامی خواص و طعم خود را آزاد کند.
تاریخچه قهوه فرانسه
در افسانه های اروپایی آمده است که اولین بار یک فرانسوی سعی کرد به کمک فیلتر پارچهای که به یک میله فلزی متصل بود، ذرات قهوه را از ظرف نوشیدنی جدا کند. در جایی دیگر آمده است که مردی فرانسوی مقداری قهوه را در آب داغ ریخت، ذرات قهوه روی آب جمع شدند و مرد به وسیله صفحهای فلزی که از یک تاجر ایتالیایی گرفته بود، سعی کرد ذرات قهوه را با فشار به کف ظرف منتقل کند. او متوجه شد قهوهای دلچسبتر از آن چیزی که قبلا مینوشیده، آماده کرده است.
برای خرید قهوه فرانسه و آسیاب مناسب آن از بخش خرید قهوه فروشگاه قهوه آرمن اقدام کنید. ما قهوه شما را مناسب با دستگاه فرنچ پرس آسیاب کرده و در اسرع وقت ارسال می کنیم.
قهوه فرانسه چیست؟
قهوه فرانسه قهوهای ملایم و سبک است که با ابزاری به نام فرنچ پرس دم میشود.
چه پودر قهوهای برای فرنچ پرس مناسب است؟
پودر قهوه مناسب برای دم کردن قهوه فرانسه به صورت درشت آسیاب شده است.
نحوه سرو قهوه فرانسه چگونه است؟
قهوه فرانسه در فنجانهای با حجم 150 میلیلیتر سرو میشود. میتوانیم قهوه فرانسه را با شیر داغ هم ترکیب کرده و سرو کنیم.